Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nový střih

By 27.6.15


Přiznám se, že péči o vlasy jsem se nikdy moc nevěnovala. Nepoužívala jsem žádné masky na vlasy, balzámy nebo zábaly. Čas od času jsem používala pěnové tužidlo, které mi vlasy stejně zatížilo a objemu nikdy moc nedodalo. To samé lak na vlasy, ten mi pro změnu vlasy spíše vysušil. Používala jsem produkty na normální až mastící se vlasy, což bylo špatně. Od kadeřnice jsem se dozvěděla, že mám vlasy suché, jemné a bez objemu. Vysušené (ale ne zničené) byly hlavně proto, že jsem je měla několik let hustě promelírované, tak jsem se rozhodla pro změnu. Místo melíru vyzkouším šetrnou barvu bez amoniaku. 


S barvením jsem ale neměla moc dobrou zkušenost, přibližně před rokem jsem si nechala v salonu hlavu nabarvit, a místo přirozené blond mi u kořínků chytla zrzavá, tehdy jsem se zařekla, že barvu si už nikdy nedám a zůstanu u melíru. Jak se říká, člověk míní, život mění. Nakonec jsme se rozhodly pro jemný odstín studené blond s jemným zlatavým melírem s tím, že za měsíc barvu ještě trošku zesvětlíme. A jelikož jsem asi od 15 nosila patku, sestříhané vlasy a pěšinku na bok, zatoužila jsem po změně i v tomto ohledu. Vlasy jsme tedy přibližně o 10 cm zkrátily na tzv. long bob, tím jsem se zbavila svých roztřepených konečků, a s kadeřnicí jsme se domluvily na regeneraci a další péči (o které ale jindy). 


Musím říct, že já jsem z nového střihu i barvy nadšená. V prvním momentu to byl pro mě šok a nezvyk zároveň, na druhý pohled jsem se ale cítila v novém střihu skvěle. Přesně takovouhle změnu jsem zamýšlela a musím říct, že skončila přesně podle mých představ.
Zajímalo by mě, pokud si barvíte vlasy, zda si je barvíte doma nebo u kadeřnice, popřípadě jak často dobarvujete odrosty?

Hezký den!

29 komentářů

  1. krásná barva a střih :) moc ti to sluší :)

    já sama už pár měsíců nebarvím, nechávám vlasy odpočinout, přešla jsem na šmrncovní mikádo a jsem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Já jsem taky uvažovala, že bych nechala melír odrůst, abych měla takové přirozené ombré, ale nedalo mi to, a musela jsem znovu vyzkoušet barvu :))

      Vymazat
  2. Na té první fotce mi děsně připomínáš Taylor Swift :D! A jinak, střih je hezký, vlasy se ti navíc krásně lesknou ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to děkuju :) Používám přípravek na lesk a objem, tak je to asi tím :)

      Vymazat
  3. Krásný střih! Já si vlasy nebarvím a nikdy jsem si je nebarvila, jelikož jsem hrozně ráda za barvu, jakoou mám)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :). To máš štěstí, vlasy tím pádem nezatěžuješ a musejí být krásné a zdravé :)

      Vymazat
  4. Máš moc pěknou barvu vlasů i střih je super :) Sluší Ti to

    OdpovědětVymazat
  5. Ty bláho, paráda! Nádherná barva, fakt super. A o střihu ani nemluvím, tyhle vlasy na ramena jsou prostě nejlepší <3

    www.blogbycathy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem chtěla mít celý život dlouhé vlasy, bohužel se jim nějak nechce růst, a hlavně jich nemám moc, takže delší vlasy by potom vypadaly daleko hůř.. Mně se tahle délka po ramena taky líbí. A děkuju! :)

      Vymazat
  6. Vyzerá to úžasne, ja sama rozmýšľam o kratšom strihu, ale asi na to pôjdem až po lete:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Na léto jsou kratší vlasy ideální, aspon podle mého názoru, pro mě je nepříjemné to dorůstání, popřípadě odrůstání barvy.

      Vymazat
  7. Moc ti to sluší :) i barva i střih. Já když jsem si nechala zkrátit vlasy na takovou délku úplně jsem se za to nenáviděla vypadala jsem v tom jako šašek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Já myslím,že je to hodně o zvyku, protože pokud máš vlasy do pasu, tak pak je to daleko horší, než když jsem měla vlasy jen o 10 cm delší, ale nic moc hustota, takže u mě je to vlastně ve výsledku ještě lepší než předtím. :)

      Vymazat
  8. Wow! Moc ti to sluší :))
    Já si vlasy barvím už čtyři roky a lituju toho, že jsem s tím vůbec začala.. barvila jsem si vlasy doma metodou pokus omyl, naštěstí už cca rok si nechávám vlasy barvit od kadeřnice, sice to také není ideální, ale aspoň už nejsou tak šíleně zničené...

    Máš moc pěkný blog, přidávám se k pravidelným čtenářům! :)
    anotherdominika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě ono, já jsem nikdy nechtěla skončit u domácího barvení, přece jenom výsledek nemusí být 100% a vlasy to navíc může několikanásobně poškodit a zničit. Já mám nějakou šetrnou barvu bez amoniaku a s nízkým obsahem peroxidu, a je pravda, že vlasy na omak vypadají stejně jako před barvením, vlastně možná i lépe, protože jsem měla předtím vlasy suché a bez lesku.
      Děkuji za sledování i komentář :)

      Vymazat
  9. Střih je krásný a i barva! :) Já si vlasy barvila jen na konečkách a to tak zvané "Ombré", které jsem měla blonďaté a to mi dělala mamka doma, jinak teďka v nedávné době jsem si opět barvila hlavu ,ale to pouze barevným šampónem. Jelikož mi je teprve 15 tak si ještě na pravou barvu netroufám. :D :)
    TeriMiss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře děláš, pokud nemusíš, nezatěžuj své vlasy, užívej si svou přírozenost, která je ted velmi trendy :)

      Vymazat
  10. Hrozně ti to sluší !!!
    Mě barví kadeřnice na blond (ted poslední dobou už jen dobarvuje), ale mám v plánu taky změnu.. Chci bílo šedivý odstín a pak mám v plánu si to nechat odrust na svou přírodní hnědou, protože za ty roky všechnožného barvení jsem si ty vlasy šíleně doprasila :( zaslouší si odpočívat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Přesně z toho důvodu jsem se barvení vyhýbala, skončila jsem u melíru, který mi vlasy taky pěkně vysušil. Takže teď vyzkouším tuhle šetrnější barvu a pak se uvidí ;)

      Vymazat
  11. pristane ti to :) ja mám podobne vlasy ako ty, ale zajtra idem znova strihať :D pekné leto ti prajem :)
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Taky asi u téhle délky zůstanu déle, než jsem předpokládala :) Taky přeji hezké léto

      Vymazat
  12. sleduji Tě takovou dobu na instagramu a teprve teď jsem narazila na Tvůj blog... jsem trubka :D no každopádně Ti sestřih musím pochválit, vypadá krásně a moc Ti sluší. kratší vlasy se mi vždy líbily více než dlouhé hřívy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tenhle blog rozjela teprve nedávno, takže jsi o nic moc nepřišla :). Co se týče vlasů, tak jsem vždy chtěla mít dlouhé vlasy, ale neměla jsem to štěstí.. Nějak se jim nechtělo růst, takže tahle délka je pro mě ideální :)

      Vymazat
  13. Wow, Adri! Bomba! Neskutecne Te to ozivilo a dodalo smrnc! Jeden cas jsem mela cuky, ze pujdu do delsiho mikada, ale pak jsem si to rychle rozmyslela a i kadernice mi normalne rekla, ze by me nebyla schopna ostrihat :D Ja planuji do sve barvy nejaky prechod ala balayge ombre ale do medovo rezata a opacne, tak uvidime, bojim se, ale potrebuji zmenu a ve strihu si ji proste udelat nedovolim. Jinak barvi me doma mamca, vetsinou v dobu, kdy to mam hodne odrostle. Zpravidla to byva kazdy mesic, ale treba ted nejsem barvena uz hodne dlouho a je to znat. Kupuji si ale profesionalni barvy z internetu, zadna drogerie a jsem moc spokojena. Dobarveni odrostu urco bude dost zalezet na tom, jak rychle ti vlasky porostou, takze si to kazdy vychyta sam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Andrejko, za pěkný komentář. Ten přechod nezní jako špatný nápad, určitě bys to měla vyzkoušet. Ty máš nádherné vlasy, barvu i délku, jde to vidět ze všech fotek, že jim věnuješ péči. Já jdu právě za 14 dní na obréčko a na ještě jedno zesvětlení, tak uvidím, jak to dopadne tentokrát. Jsem překvapená, jak rychle mi rostou vlasy. Za necelý měsíc mám odrost už skoro 1cm, s takovou budu muset ke kadeřnici chodit co druhý měsíc.. :)

      Vymazat
  14. AJ ja som sa teraz po dlhšom čase pestovania vlasov ostrihala, nie nejako extra radikálne, ale zmenu je vidieť, moje vlasy sú jemné a bez objemu takže čím sú dlhšie, tým horšie to vyzerá, teraz sa z nového strihu teším. Tento tvoj ti veľmi pristane, ja mám niečo podobné a ten pocit, keď má človek novú farbu aj nový účes je na nezaplatenie.
    Janka Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...