Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tipy na vhodné šaty na svatbu

By 3.7.15 ,

dress 2

Najít vhodné šaty na určitou oficiální příležitost není vůbec jednoduché, protože každá z nich (svatba, pohřeb, služební večírek nebo pohovor..) má svá specifika a pravidla, která by měla být dodržována. Jedna taková událost mě v brzké době čeká, takže jsem začala pomalu s výběrem šatů na jednu z nejkrásnějších událostí v životě - svatbu mé kamarádky. 

Dlouho jsem přemýšlela, jaké šaty zvolím, jaký materiál, barvu a střih, protože bychom měly mít na paměti, že ne všechno sluší všem. Vím, že mi sluší pudrové odstíny růžové, světle zelené, fialové i modré. Vzhledem ke své postavě preferuji na oficiální události modely spíše konzervativnějšího střihu, ideálně s ramínky (tedy žádná odhalená ramena).

Nejsem ani extravagantní typ, co se týče barev, vzorů nebo střihů. Také bychom měly mít na paměti, že v případě svatby bychom neměly zastínit nevěstu, případně odpoutávat od ní pozornost. Podle mého názoru na svatbu nepatří vyzývavé až vulgární modely, šaty v bílé barvě (ta přece patří nevěstě), extravagantní a výrazné střihy a v neposlední řadě také infantilní modely. Za nevhodné považuji upnuté, tělo kopírující šaty, které sahají maximálně 10 cm pod zadek (a že jsem těchto modelů viděla už hodně!).

Dress

Naopak ideální jsou šaty lahodící Vaší postavě v délce pod/nad kolena (ovšem nejsou vyloučeny ani úžasné  boho šaty), ve kterých se budete moci účastnit svatebního programu, bez toho aniž byste se musely neustále hlídat, či potahovat si krátkou sukni níže. 

Co se týče barev, tak na události typu svatba či pohovor bych volila jednoznačně jemné odstíny barev, které působí nenásilně a velice příjemně. Nehledě na to, že jistě nebudete poutat takovou pozornost jako v červených bodycon šatech (což je zcela žádoucí). 

dress 3

A nezapomínejte, že investice do nadčasových společenských/elegantních šatů se Vám rozhodně vyplatí. Určitě Vám nebudou ležet ve skříni, ale vkusné šaty můžete využít třeba do divadla, na promoci, oslavu nebo třeba křtiny. A navíc, jak dobře se v nich budete cítit Vy, tak Vás bude vnímat i okolí a budete ozdobou při každé slavnostnější příležitosti :). 

A co Vy, už máte Ty svoje? 

P.S. Nepřekvapím Vás, moje šaty pro tuto příležitost jsou zástupcem klasické elegance :). 

25 komentářů

  1. Nádherný výběr :)) Líbí se mi prakticky všechny kousky z klasické elegance a z výrazné extravagance! :)) Nejlepší jsou ty červené šaty! :)) Z boho zas ty pudrové ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby bylo na mě, nosím 365 dní v roce jenom šaty ;)

      Vymazat
  2. Líbí se mi snad všechny šaty :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je skvelý článok! :) Mne sa najviac páčia asi tie dlhé, boho šik :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Styl boho je hlavně teď, na léto, jako dělaný :)

      Vymazat
  4. Adri, fakt nádherný výběr šatů. Sama ani nevím, pro které bych se rozhodla:) Ale asi pro ty světle modré z poslední koláže - přece jenom jsem zatížená na takové princezničkovské kousky :D
    Na svatbě jsem ještě nebyla, takže nemůžu hodnotit, jak se slečny na tuto událost oblékají, nicméně co se týče zkoušek a plesů, tak jsem povětšinou dost překvapená, co si na sebe někteří navlíknou. Ples považuju za velmi společenskou akci, a proto nedokážu přenést přes srdce, když většina slečen volí upnuté šaty končící pod zadkem, odhalující tygrovanou podprsenku a zaříznutá tanga :D Ještě k tomu přidat 20cm jehly, na kterých se slečna neudrží a zkáza je dokonána :D
    ...///Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím! Na plesech je tolik nevkusu k vidění, že mi rozum zůstává stát. Přesně, jak píšeš.. Krátké šaty pod zadek, podprsenka, která leze zpoza šatů (a ještě zapraná!) a jehly, na kterých se skoro udrží. Vidím, že spousta plesů (respektive účastnice) jsou na tom ve všech městech podobně :)

      Vymazat
  5. Super článok a skvelý výber šiat. Ja sa o dva týždne chystám na svadbu kamarátov. Už mám vybrané i šaty. Vsadila som na klasickú eleganciu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne saty :) Kez by to tak bylo i v obchodech.. Kolikrat jsem nadsena z fotky kolekce a pak jen viidm to nekvalitni zpracovani a hrozny material... Chce to stastnou ruku a nahodu zaroven no :) Jinak ted jsem mimo z satu s vystrihem na zadech nebo s tenkymi raminky jake mas u te extravagance jelikoz je to podle mne hezci nez kdejaky vystrih :))
    Lenny Mali i Danmark

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, v obchodech je třeba pořádně vybírat, protože ačkoli jsou některé z nich levné, tak se cena podepíše právě na kvalitě. Všechny šaty v koláži jsou buď HM, Mango, New look nebo Asos, takže bych trošku doufala, že i za tu cenu, budou ušité pořádně :).
      A jak píšeš, já jsem ted taky propadla šatům s výstřihem na zádech je to rafinované a sexy zároveň :)

      Vymazat
  7. Skvelý článok. :) Z týchto šiat by som si naozaj vedela zopár vybrať :)

    OdpovědětVymazat
  8. páčia sa mi viaceré, ale najviac tie biele vo výraznej extravagancií :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsou nádherné, ale myslím, že bílé šaty obecně nemají moc využití, kam je vzít :)

      Vymazat
  9. Vsechny saty z kolazi jsou uchvatne a se sepsanymi pravidly souhlasim, i kdyz ja jsem zrovna clovek, co miluje barvy a extravaganzi, takze kdyz se na promoci objevila vetsina v cerne a bile, ja to rozsekla barvami a vubec mi to neprislo neumerne udalosti. Dulezite urcite je si zachovat soudnost a citit se dobre!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem klasik, ale nemám nic proti barvám, jak píšeš ty, třeba na promoci. To je právě moc příjemné rozbití té "nudy" kolem :).

      Vymazat
  10. Chválím článek. Myslím, že spousta žen/holek se na svatby opravdu obléká nevhodně, tak třeba někoho inspiruješ:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Chválím článek. Myslím, že spousta žen/holek se na svatby opravdu obléká nevhodně, tak třeba někoho inspiruješ:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, a mám dojem, že je to čím dál tím horší, a nejen na svatbách, ale i plesech, večírcích apod.

      Vymazat
  12. Moc hezky clanek, zvlast se hodici na leto;-) na zacatku cervence jsem bxla kamaradce z detstvi na svatbe, vedela jsem to na posledni chvili, ale nastesti mam doma vzdy nake saty, ktere by se mohly hodit:-) vzala jsem ackove se strihem tesne pod kolena, sice bile, ale hodne vzorovane kytkami, vyraznejsi, ale urcite ne extravagantni a s vystrihem u krku, akorat maji zajimaveji resena zada:-) sice jsem vedela, ze to bude "vesnicka" svatba, ale ze malokdo (v tomto pripadr skoro nikdo) zna etiketu, tak to jsem opravdu necekala... nevesty dobra kamaradka mela saty, ktere nesahaly ani pod zadek (a rada se ohybala) a boty mely asi patnacticentimetrovy podpatek... nic horsiho jsem snad jeste nevidela...
    Jsem se zase rozepsala :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, že ses tak rozepsala :D. Přesně, já jsem toho názoru, že jedny šaty dlouhé a jedny krátké by žena měla mít doma vždy, přesně pro případ, jaký popisuješ. Člověk nikdy neví, kdy je bude potřebovat. :)
      Já si myslím, že ať je svatba vesnická nebo pompézní, vždycky je třeba dbát na etiketu, někdy slečny a ženy, které vídáme na slavnostnějších příležitostech jsou opravdu až vulgární.

      Vymazat
  13. Všechny vypadají kouzelně :). Hezky si svatbu s kamarádkou užijte ;).

    http://www.coolour-life.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...