Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Konečně sbaleno

By 15.8.15


Sbalit se na cesty pro mě nebyl nikdy žádný problém. Odjížděla jsem pryč tak maximálně na 10-14 dní, takže ačkoli jsem s sebou tahala loďák, měla jsem všechno přesně naplánované a úsporně nakombinované outfity, abych toho nebrala zbytečně moc. Tentokrát to ale taková legrace nebyla. 



Řekněme si upřímně, dokázaly byste se sbalit na 2 měsíce v době, kdy jsou sice všude tropy, ale pomalu letní počasí bude předcházet v barevný podzim? V lepším případě v babí léto, abych toho mohla z letního oblečení vynosit co nejvíc. Jak znám ale život, zrovna tento podzim babí léto nebude. Narvat všechno do jediného kufru? NEMOŽNÉ. Pomalu propadám zoufalství, protože je mi jasné, že už po třetí protříděnou hromádku s oblečením budu muset ještě jednou přebrat. A tak místo 15 šatů a 10 sukní skládám do kufru osmero šatů a patero sukní. Ach jo. Podzimní věci pro jistotu nechávám na hromádce na komodě, protože je mi jasné, že se stejně budu muset jednou z Vídně vrátit, odvést si letní výbavičku a dovést klobouky, saka, podzimní boty, svetry a šály. Tak tak jsem dopnula svůj kufr, a modlím se, abych si nevzpomněla na něco, co jsem si nesbalila, protože vážně nevím, kam bych to už narvala. 



Jsem asi blázen, vím to. Na dva měsíce se vážně moc úsporně sbalit neumím. (To jako vážně si chci na konec léta sbalit patero brýlí?) Nakonec jsem vybrala dvoje, stejně bych je neměla kam dát. Šperky a doplňky nesmím zapomenout (a zatímco sedím na gauči a píšu článek, vzpomněla jsem si, že jsem úplně zapomněla na náušnice!!). Místo nich jsem si ale poctivě sbalila oblečení na sport, když už budu chodit běhat do toho Schönbrunnského parku, že jo. 



Sbalila jsem si taky tunu nezbytné kosmetiky, jak ale předpokládám, má sbírka se mi určitě ve Vídni rozmnoží, takže zpět do ČR si budu muset koupit určitě další loďák. NEPOUČITELNÁ!




A tak se stalo, že zatímco jsem vyházela polovinu oblečení, volný prostor mi zaplnilo 6 párů bot, které ale už opravdu zredukovat nedokážu. Jak se tak dívám na ten přeplněný kufr, jímá mě obava, že toho vezu trochu moc, protože přeci musím počítat s tím, že zpátky toho povezu určitě dvakrát tolik. Sláva shopaholismu!



Jak jste na tom s balením Vy? Umíte se snadno, prakticky a rychle sbalit? 

43 komentářů

  1. Já s balením nikdy problém nemám :) ale taky to bude většinou tím, že nikde nejsem déle jak 14 dnů :D ale přesně vím co prožíváš. Např. když si dělám pořádek ve skříni a třídím, co budu a nebudu nostit, nikdy si o prázdninách nedokážu představit, že bych měla nosit tlusté svetry -_- a vždycky, když přijde na věc a je konečně zima, vůbec nevím, co si mám jako obléct :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se tentokrát sbalila přibližně na 3 týdny, protože předpokládám, že na začátku září přijedu a oblečení přehodím. Jinak by to asi nešlo :)

      Vymazat
  2. Balení je děs. Na letošní dovolenou jsem balila věci do tropů a nakonec jsem nic z toho nevytáhla, protože tam bylo chladno :D Moc si Vídeň užij a s těmi podzimními svršky bych se moc netrápila, však je tam moře obchodů ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám v plánu si tam pořídit konečně obyčejný černý trenčkot, který jsem u nás už minimálně 5 let za nějakou normální cenu neviděla :)

      Vymazat
  3. Hezky sis to sbalila, já vždycky nevím co s sebou. Naštěstí na dva měsíce jsem ještě nikam nejela!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je to taky první zkušenost, ale buď nakoupím, co mi bude chybět, nebo prostě přijedu a oblečení vyměním :)

      Vymazat
  4. Máš krásnou sbírku slunečních brýlí :)

    www.dollwithcoffee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to ještě nejsou všechny, mám jich asi dvakrát tolik :)

      Vymazat
  5. Skvelé zbierka slnečných okuliarí, ja som na ne tak trošku zaťažená, čiže mám približne rovnaký počet;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle jsou moje oblíbené, jinak jich mám asi deset :)

      Vymazat
  6. krásne fotky ! :) ja s balením nemám problém, mám to aj celkom rada :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám balení taky ráda, bohužel ne když mám jeden kufr a jedu na dlouhou dobu pryč :D

      Vymazat
  7. opravdu si neumím představit sbalit se do 1!!!kufru na 2!!!!!měsíce ;) mám co dělat abych se sbalila na dovolenou...

    přeju hodně štěstí a těším se na články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-* Snad budu mít čas na pravidelné příspěvky :)

      Vymazat
  8. Uff, tak to balenie ti veľmi nezávidím... Ja som v balení nemožná, pretože mám potrebu si so sebou zobrať celý šatník, pretože, čo ak..? :D

    Pozývam ťa na moju prvú giveaway na blogu - bola by som nesmierne rada, ak by si sa zúčastnila :)

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  9. Tyjo, vždyť do Vídně je to docela kousek, já bych si to tam vezla klidně na víckrát :D těším se na články z tama :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však to taky tak dopadne, první várka teď, další za 3 týdny a přítel mi bude vozit průběžně věci, jinak bych to asi nedala :D

      Vymazat
  10. Vůbec se ti nedivím, taky bych měla problém se na tak dlouhou dobu sbalit. A ještě když to je na přechod léta a podzimu? Pff, to už vůbec ne.
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, to je na tom nejhorší, že člověk neví, jak přesně bude. No co už, budu se s tím muset nějak porvat ;)

      Vymazat
  11. Nikdy nebalím rychle a vždycky na něco zapomenu! Je to jako prokletí! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova, já si píšu i seznamy, podle kterých balím, problém je, když zapomenu někde ten seznam :D

      Vymazat
  12. na dva mesiace by som sa vážne nevedela zbaliť ani ja a z Viedne by som sa radšej vrátila aj trikrát, ak by to bolo možné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je asi nejlepší řešení, dovést si věci na víckrát. :)

      Vymazat
  13. Máš nabalené samé krásné kousky!
    Já se obávám, že jeden z hlavních důvodů, proč nemůžu jet nikam na erasmus ani na žádnou jinou delší cestu, je to, že bych nezvládla balení :D Dělám to sice téměř každý týden - už jenom kvůli toho, že pendluju mezi domovem a Olmíkem, ale i na víkend se nejsem schopna rozumně sbalit :D Buď tahám zbytečně moc věcí nebo zase málo věcí. Když domů jedu v podzimní bundě, zákonitě začne sněžit, když si vezmu kozačky, ukáže se babí léto :D
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  14. Vzhledem k tomu, ze jsem se balila na pul roku, tak na 2 mesice bych to taky nejak zvladla, ale bylo by to peklo. :) Balim vetsinou basic a dobre kombinovatelne kousky. Nejhorsi je balit zimni veci.
    Tak si neco koupis, kdyz to bude chybet. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, ideální vzít kousky, které se dají dobře kombinovat. Já jsem na to šla stejně, ale ono je ted takové počasí, že člověk fakt neví. Tropy, déšť, do toho podzim, no není to legrace :)

      Vymazat
  15. Já jsem na balení strašně špatná... :D Takže vůbec netuším, jak si sbalím na celý rok :DD No bude to ještě hodně zajímavé :P
    Máš krásné věci :)
    chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na celý rok? Tak to by pro mě byla nejspíš noční můra :-D

      Vymazat
  16. ja som mala problem zbaliť sa na 4 dni do Prahy:D neviem si predstavir zbaliť sa na dva mesiace do jedneho kufra. :D Krásne fotky <3
    www.danycuks.com

    OdpovědětVymazat
  17. Ja som sa toľko krát už sťahovala alebo niekam cestovala, že v tom mám už prax. Dokážem sa veľmi rýchlo zbaliť a pritom si nič dôležité nezabudnúť :D
    Máš naozaj super blog! Ak máš chuť pozri sa aj na ten môj :)
    http://nalensworld.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš můj obdiv, já bych to asi nedokázala. Včera jsem seděla 2 hodiny na zemi a koukala na ty hory oblečení a vůbec nevěděla co. A moc děkuji! :)

      Vymazat
  18. Já balím hrozně...vůbec nezáleží, jestli jedu na týden nebo na dva měsíce. Mám vždycky dva plný kufry. :)

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat
  19. Vídeň je nádherná,trošku Ti ji závidím ale moc přeji :) A popravdě já balit neumím..i na víkend sebou toho tahám zbytečně moc,protože ve mně vždy hlodá červíček "a co když se stane" ..takže já s loďákem jezdím i na víkend :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Cestování miluju, balení nesnášim. Takže vůbec nezávidim:)

    OdpovědětVymazat
  21. Balení je makačka....taky vždycky trnu jestli mám všechno ;).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  22. Když se balím na víkend k rodičům, máma si dělá srandu, že mám věcí jak na měsíc. Takže si nedovedu představit, jak by to vypadalo, když bych se měla zbalit rovnou na dva měsíce.

    OdpovědětVymazat
  23. Wow! Klobrc dolu! Ja a baleni - to je vecny boj! Na dovolenou si narvu plny kufr, protoze mam pocit,ze vse urcite unosim! Ale on omyl... Tocim pak vetsinou par oblibenych kousku a zbytek lezi na ne kufru - lepe pak nekde ve skrini. Obdivuji, jak jsi to dokazala zredukovat, to nevim, zda bych zvladla :D Ale kdyz cloveku nic jineho nezbyva..
    InHotBlog

    OdpovědětVymazat
  24. děkuji ti za komentář na mém blogu, super článek a celkově se mi moc tvůj blog líbí :)
    pokud chceš, můžeme se vzájemně sledovat :)

    OdpovědětVymazat
  25. Páni tak klobúk dole, ja by som sa možno aj dokázala ale nejaký čas by mi to trvalo :D ... mimochodom máš krásnu zbierku okuliarov :) .. A Victoria´s Secret milujem ♥

    http://nicoleworldcharm.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...