Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Splněné přání: Vídeň

By 1.8.15


V životě je důležité plnit si svá přání, sny a touhy, jinak by byl celý život monotónní a nenutil by nás se posouvat vpřed, pracovat na sobě a zlepšovat se. Ambice jsou pro mě jednou z nejvýraznějších vlastností, které mě neustále nutí být stále lepší a podávat výkony lepší než ostatní. Chápu, že pro někoho ambicióznost a cílevědomost nehrají důležitou roli, pro mě jsou ale tyto dvě vlastnosti neskutečným motorem, které mě ženou stále vpřed. Nespokojím se s průměrem, a proto se snažím dělat maximum. 
Pro mě je velmi důležité stanovit si svůj cíl, postupné mety, které mě, při jejich zdolávání motivují k další činnosti. Přibližně za rok bych měla končit školu a hledat si své místo, což v dnešní době není vůbec jednoduché. Aby člověk zaujal, je třeba nabídnout něco víc, něco, co nemá každý, být výjimečný, nejen ve svých schopnostech a vlastnostech, ale také v přístupu k práci. 

Osobně strašně nerada plánuji, protože mé plány se téměř vždy zhatí, takže jsem se poučila a raději než dlouhodobému plánování řeším život na maximálně 2 měsíce dopředu. Mám sice nějaká přání týkající se mého pracovního směřování, mám i určitou představu, na kterou ale nestačí být pouze dobrý, člověk musí být víc než to. Takže momentálně na sobě pracuji, snažím se dělat něco proto, abych svůj sen mohla jednou uskutečnit a byla v něm skutečně dobrá.

"Většina lidí prošvihne svou příležitost, protože vypadá nenápadně a tváří se jako práce."

Thomas Edison

Prvním krokem je zahraniční pracovní zkušenost, která mě čeká od poloviny srpna. Nikdy by mě nenapadlo, že se odhodlám a rozhodnu pro tuto cestu. A vlastně to přišlo tak nějak nečekaně, neplánovaně a náhodně. A to je možná nejlepší. Čekají mě dva nádherné měsíce v mém městě snů - Vídni. Nikdy mě nelákal Londýn, Berlín nebo Paříž, ale Vídeň? To je "mé" město, kde se cítím neskutečně svobodně a šťastně. Věřím, že oblast, ve které budu pracovat mě v mnohém obohatí, bude mi obrovským přínosem, nejen z pohledu pracovního do budoucna, ale především po stránce společenské a kulturní. Můžu říct, že tahle práce je jeden z mých nádherných splněných snů, o který doufám, se s Vámi v nějakém dalším příspěvku podělím. 

Máte, nebo Vás láká nějaká zahraniční pracovní zkušenost? 

21 komentářů

  1. Wow, Adrianko, jsem normálně nervózní za Tebe. Jsem moc zvědavá, jakou pracovní náplň budeš mít a jak se Ti tam bude líbit a žít. Já sama jsem Vídeň jednou navštívila, ale bohužel ve špatném ročním období, kdy jsem si z ní nestihla užít to pěkné, takže jsem byla poměrně zklamaná. Nejkrásnější zážitek z ní byl díky jedné kavárně, kde jsme se s holkami rozšouply =D
    Jinak poznámka mimo, v kanálu nových článků u Tebe zkrátka NIKDY nemám NÁHLEDOVOU fotografii, pouze název a toť vše =( Nechápu, jestli s tím mám problém jen já, ale prostě přetrvává...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud to půjde, určitě bych v jednom z dalších článků svoji práci zmínila :). Moc se tam těším, protože mám velké plány, co, kdy, kde, a jak :D. Tak snad to všechno vyjde podle plánu ;).
      Andrejko, děkuji za upozornění, mě to u některých blogů dělá taky, tak nevím, jestli je chyba v bloggeru, nebo na druhé straně. Štve mě to, ale nevím, kde je chyba :(

      Vymazat
  2. :) tak to ti určitě závidím, Vídeň je krásná a určitě se ti tato zahraniční zkušenost bude jednou hodit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, snad pro mě bude přínosem, a neskončím u vaření kávy ;)

      Vymazat
  3. Tak to je super, mám radost za Tebe! Vídeň je úžasné město :) Moc držím palce a těším se na články :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji, jsem ráda, že mi to vyšlo, a doufám, že budou všechny strany spokojeny. Určitě pak bude speciální článek :)

      Vymazat
  4. wow, tak to jsem zvědavá co to bude :) moc hezky napsaný článek, čekala jsem, že pojedeš jen na výlet a ono rovnou nějaká práce, gratuluji a doufám, že se o tobě časem dozvíme víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji opravdu moc! Určitě mám v plánu speciální článek a potom pravidelnější články přímo z Vídně :)

      Vymazat
  5. super článok, držím palce vo Viedni a teším sa na posty, lebo bola som tam len raz, ale úplne mi učarovala! :)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Až tam budeš, nezapomeň si za mě dát pravý sachr! <3 Vídeň miluju. :) Hodně štěstí! :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  7. Vídeň je krásné město. :) Přeju ti, ať si svůj pobyt užiješ, a ať se ti získané zkušenosti v budoucnu hodí! :) A určitě nám o tom ještě napiš víc! :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vo Viedni som bola len raz, v decembri na školskom výlete a do Viedne som sa zamilovala skoro tak veľmi ako do Prahy. Majú tam super obchody:D

    http://baribircak.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je Vídeň daleko lepší než Praha ;). Obchody tam jsou fajn, ale daleko lepší je ten pulzující život, množství příležitostí a úžasné kulturní vyžití :)

      Vymazat
  9. Krásný článek:-) A myslím, že máš pravdu, zahraniční zkušenost je něco, co tě posune neskutečně dobředu. Já se zatím dostala na dva granty, byla jsem takhle chvíli v Athénách a pak chvílí v malé asii a byl to určitě jeden z hodně důležitých zážitků mého života:-)
    Držím palce, ať se ti ve Vídni moc líbí:-)

    fitnesslamka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malá Asie, to musel být trochu jiný svět :). Já zase tak odvážná nejsem, proto jsem volila destinaci v blízkosti, a hlavně u mě hrál roli právě jazyk :) A děkuju!

      Vymazat
  10. Vídeň je skvělá, určitě to zvládneš a bude to neuvěřitelná zkušenost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nádherná, moc se těším na spoustu nových věcí a poznatků :)

      Vymazat
  11. Mám radost za Tebe, určitě je to super zkušenost a těším se na články :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...